Workshops

Als Stampin’ Up! demonstratrice laat ik natuurlijk graag zien wat voor een geweldig projecten je kunt maken met ons assortiment. Dit doe ik op verschillende manieren waaronder workshops. In 2021 maak ik onderscheid in 2 verschillende typen workshop: Basisworkshops en Plusworkshops. Alle workshops zijn terug te vinden in mijn evenementenkalender maar hier volgt een kort overzicht:

maart

13 Basisworkshop Snail Mail
27 Plusworkshop Snail Mail

april

10 Basisworkshop Ice Cream Corner

Basisworkshops

De basisworkshops zullen voornamelijk gericht zijn op beginners en kinderen. Deze online workshops zullen gegeven worden op basis van een stempelset, meerdere projecten omvatten en opbouwend zijn in moeilijkheidsgraad. Zelfs wanneer je nog nooit gestempeld hebt, is deze workshop voor jou geschikt. Omdat ik me richt op nieuwe mensen die nog geen uitgebreide verzameling knutselmaterialen hebben is de drempel om dit eens te proberen laag. Ik probeer bijvoorbeeld maximaal 3 kleuren inkt te gebruiken en zal geen ingewikkelde technieken gebruiken. Je hebt wel een basis uitzet met onmisbare tools nodig. Hierover vertel ik zometeen meer. Iedere maand zal ik een basisworkshop geven. In mijn evenementenkalender kun je wat uitgebreidere informatie lezen over de verschillende workshops en wat dichter tegen de datum van iedere deadline voor het opgeven van de workshop zal er op deze website een bericht komen met wat uitgebreidere informatie.

Plusworkshops

De plusworkshops zullen worden gegeven op basis van een bundle ofwel productpakket. Dit zijn pakketten die bestaan uit een stempel met coördinerende pons of stansenset. Ook deze workshops zullen voorlopig alleen in online formaat gegeven worden. Ik ga ervan uit dat wanneer je mee doet aan een plusworkshop, je al enige ervaring hebt met stempelen, de terminologie kent en zelf al een uitzetje hebt van knutselmaterialen. Ik zal bijvoorbeeld de hoeveelheid kleuren die ik gebruik minder beperken en ook wat uitgebreidere projecten delen met techniekjes.

Benodigde materialen

In de blogberichten die ik maak voor de verschillende workshops, naarmate de opgeefdeadline dichterbij komt, zal ik steeds een link maken naar een PDF van de Benodigdheden. Hierin staan alle artikelen die ik heb gebruikt om de voorbeelden te maken met daarbij de artikelnummers en prijzen. Ook vermeld ik zo eerlijk en uitgebreid mogelijk hoe noodzakelijk iets is voor de workshop en of er eventueel alternatieven zijn. Door zo veel mogelijk informatie te delen hoop ik jou te helpen om de best mogelijke keuze te maken,

Basis Tools

Zoals ik hierboven al meldde, ga ik er van uit dat je een aantal basis tools tot je beschikking hebt als je mee gaat doen met de workshops. Deze zijn:

  • Papiersnijmachine
  • Vloeibare lijm
  • Stampin’ Dimensionals
  • Precisieschaartje
  • Gridpapier
  • Clear Block D
  • Zwarte inkt
  • Shammy

Papiersnijmachine (€30,- art.nr. 152392)

Dit is een basistool dat we gebruiken om papier te snijden en te rillen (vouwlijnen mee aan te brengen). Als je geen papiersnijmachine hebt, kun je ook een lineaal en een mesje gebruiken (zorg wel voor een snijmat om je tafel te beschermen) en een (ril)pen om te rillen. Je zou zelfs een potlood, lineaal en schaar kunnen gebruiken. Je hoeft dus geen speciale dingen aan te schaffen maar het is echt een stuk makkelijker met de papiersnijmachine.

Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) (€ 6,- art.nr. 154974)

In principe kun je iedere, sterke papierlijm gebruiken die je hebt maar ik ben dol op Tombow. Deze lijm is supersterk, droogt snel maar geeft nog wel een beetje wiebeltijd om te zorgen dat je dingen recht kunt plakken. Omdat de lijm zo sterk is, heb je ook maar een heel klein beetje nodig waardoor hij heel lang mee gaat. Een ander voordeel van deze lijm is dat wanneer je hem gebruikt als hij nat is, deze permanent is, maar als je de lijm laat drogen voor je de stukken plakt, deze repositionable (verplaatsbaar) is. Dat kan heel handig zijn voor bepaalde technieken.

Stampin’ Dimensionals (€ 5,- art.nr. 104430)
Mini Stampin’ Dimensionals (€ 5,- art.nr. 144108)

Dimensionals zijn schuimblokjes voorzien van een lijmlaagje. Ze geven wat diepte in je project en ik gebruik ze op bijna elke kaart. Er zijn standaard dimensionals en mini dimensionals. Je hebt ze niet allebei nodig wanneer je gaat knutselen. De grotere kun je door midden knippen als dat nodig is of je kunt meerdere mini’s gebruiken als je een groter oppervlak wil bedekken. En ook de randen van de vellen zijn voorzien van hetzelfde materiaal dat je op je projecten kunt gebruiken waardoor je dus niets hoeft te verspillen. Je kunt als alternatief ook schuimblokjes van een ander merk aanschaffen maar onthoud dat de kwaliteit van de verschillende blokjes ook verschillend kan zijn. Ik raad Dimensionals aan omdat deze supersterk zijn en zelfs na verloop van tijd goed blijven zitten.

Papierschaartje (€ 12,- art.nr. 103579)

Ook hier geldt dat in principe ieder scherp puntig schaartje goed is. Ik heb de voorkeur voor deze. Hij heeft een beschermkapje waardoor ik me niet per ongeluk in mijn vinger prik, is superscherp en gaat heel gladjes door het papier.

Gridpapier (€ 15,25 art.nr. 130148)

Het Stampin’ Up! gridpapier zit op een blok van 100 vellen. Het is ideaal om op af te stempelen en je werkplek te beschermen. Bovendien heeft het een aantal hele handige linealen: gewone oplopende aan de onderkant en linkerkant en centrerende linealen aan de bovenkant en rechterkant. Daarnaast heeft het, zoals de naam al zegt, een raster dat heel handig is voor het uitlijnen van bijvoorbeeld papier of controleren of je stempel recht op je blok zit. Er zijn zelf wat notitiesecties op het papier. Het gridpapier is aan de ene zijde weergegeven in centimeters en aan de andere kant in inches. Maar als je geen gridpapier wilt gebruiken kun je ook een ander kladblaadje gebruiken.

Clear Block D (€ 10,50 art.nr. 188485)

Om te kunnen stempelen heb je transparante acrylblokken nodig om de stempels aan te bevestigen. Stampin’ Up! verkoopt verschillende maten van deze blokken. Hoe beter maat van de stempel overeen komt met de maat van de blok, des te mooier het resultaat. Als je blok te klein is, past de stempel uiteraard niet en als je blok te groot is loop je het risico dat je inkt vlekken maakt op je project waar je niet wilt. Ik raad blok D aan omdat de meeste stempels op deze maat passen. Onze blokken zijn ongeveer 2cm dik waardoor ze stevig en degelijk voelen. Ze hebben bovendien een handige groef rondom het blok waardoor deze makkelijker vast te houden is. Alle hoeken zijn afgerond waardoor je je dus niet zult krassen aan de blokken. Je kunt ook stempelblokken van andere merken aanschaffen. Deze zijn echter vaak dunner en minder luxe afgewerkt.

Zwarte inkt

Stampin’ Up! verkoopt 2 soorten zwarte inkt:

Memento Tuxedo Black inkt (€ 7,50 art.nr. 132708)
StaZon Jet Black inkt (€ 12,00 art.nr. 101406)

De Memento inkt is geschikt op papier. Hij is geschikt om te gebruiken in combinatie met alcoholstiften en wanneer volledig gedroogd is hij ook waterresistant waardoor je er ook over kunt aquarelleren. Dit is de inkt die ik het vaakst gebruik.

StaZon inkt is geschikt op poreuze en gladde oppervlakten. Je kunt deze dus bijvoorbeeld gebruiken op vellum (zoals bij de Pretty Perennials basisworkshop) en acetaat (sheet). StaZon is watervast en geschikt in combinatie met kleurmedia op waterbasis. Hij is echter niet geschikt om te gebruiken met alcoholstiften omdat hij dan kan vloeien.

Beide inkten hebben hun plek in een knutseluitzet, afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen.

Shammy (€ 9,75 art.nr. 147042)

Een Shammy is een soort zeem waar je je stempels aan kunt schoonmaken. Hij is bijzonder handig, neemt weinig ruimte in beslag en je kunt ze prima bewaren in een van de lege stamp cases. Je kunt stempels ook schoonmaken aan billendoekjes maar deze optie is minder milieuvriendelijk en je hebt eerder last van billendoekjespluisjes die aan je stempels blijven haken. Je kunt de stempels ook onder de kraan afspoelen en drogen.

Workshopspaarkaart

Sinds 4 april 2019 (de dag van mijn eerste online workshop) heb ik een spaarkaart in het leven geroepen voor deelnemers aan mijn workshops. De hoeveelheid punten die je spaart, zijn afhankelijk van het type workshop. Voor een fysieke workshop bij mij thuis was dat 1 punt. Als deze opnieuw kunnen worden opgestart zal dat weer het geval zijn. Voor de online workshops ontvang je 2 punten wanneer je het workshoppakket afneemt. Wanneer je alleen de PDF koopt ontvang je daar geen spaarpunten bij.

Je spaarkaart is vol bij 12 punten en daarmee verdien je een Prulleke kadobon ter waarde van € 17,50. Deze kun je per bon uitgeven of je kunt meerdere bonnen sparen. De spaarkaarten zijn persoonsgebonden en niet inwisselbaar voor geld. Ook is het niet mogelijk om wisselgeld te geven op de bonnen.

Andere workshop-opties

Mocht je zelf een eigen workshop willen hosten dan kan dat ook. Neem dan contact op met me, en dan kunnen we kijken wat voor project(en) je wilt maken of met welke producten je aan de slag wilt. Jij zorgt dan voor minimaal 4 deelnemers en we prikken samen een datum om het te realiseren. Voorlopig, met de huidige Corona situatie, is online de beste workshop. Wanneer dat later weer anders wordt, kan ik ook in person workshops geven bij jou of mij thuis.